Operation

Animalens operationsavdelning öppnar kl. 7.30 med snabbintag för dagens operationsfall. Det innebär att djuren ska vara undersökta och diagnosticerade sedan tidigare och tas in för operation under dagen. Det är dagens operationsveterinär som träffar djuren och djurägarna på morgonen.

De djur som lämnas in för operation skall vara ordentligt rastade på morgonen och inte ha fått frukost (gäller hund och katt), men får gärna dricka vatten på morgonen. Ska de genomgå en större operation är vi väldigt tacksamma om de även är badade med ett klorhexidinschampo som finns att köpa här hos oss eller på apoteket. Läs mer om hur du förbereder ditt djur för operation under fliken DITT BESÖK/Inför ditt besök.

Djuren blir sedan premedicinerade med lugnande och ev. smärtstillande medel inför sin operation. De sövs på lite olika sätt beroende på vilket ingrepp som skall utföras och på deras hälsostatus.

Operationen utförs och de får sedan vakna upp i lugn och ro. De djur som behöver påfyllning av smärtstillande medel får det kontinuerligt under dagen. De flesta djur får även vätsketillförsel under ingreppet i form av dropp.

Alla sköterskor som arbetar på avdelningen har en gedigen utbildning och mångårig erfarenhet inom anestesi och intensivvård och du kan därför tryggt lämna ditt djur i våra händer.

Operation3